قالب وردپرسافزونه وردپرسقالب فروشگاهی وردپرسقالب وردپرسقالب صحیفه

سخنرانی حجه الاسلام و المسلمین استاد رسول جعفریان

سیدجعفر مرتضی| رسول جعفریان: زندگینامه چهره های برجسته تهیه شود🔹شفقنا- کارشناس تاریخ اسلام تاکید کرد: چهره های برجسته باید در بستر زمان خود تحقیق و پژوهش شده و زندگینامه های مفصل آنها تهیه شود.

رسول جعفریان در آئین نکوداشت علامه سید جعفر مرتضی عاملی که در سالن شیخ طوسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه تاریخ اندیشه در ایران ضعیف است و هنوز هم به عنوان سنت علمی خوب شکل نگرفته است، اظهار کرد: علت این مسئله به عدم علاقه به شناخت اندیشه های گذشتگان به لحاظ تاریخی برمی گردد درحقیقت ما بیشتر در حال ساختن افکاری هستیم که خودمان به آن اعتقاد داریم وعلاقه نداریم بدانیم که فقها و علمای گذشته ما چه افکار و دیدگاه هایی داشتند.

او با ذکر این نکته که برای یافتن حقیقت راهی جز توجه به بحث تاریخ اندیشه نیست، گفت: رجال صاحب اندیشه را باید در بستر تاریخی و فکری و زمانی خودشان باید یک زندگینامه تشکیل دهیم و ببینیم در بستر زمانی خود در مواجهه با مشکلات در چه مسیری حرکت کرده و به سئوالات و شبهات چگونه پاسخ می دادند؟

🔶کارشناس تاریخ اسلام با بیان اینکه علامه سیدجعفر مرتضی دارای زایش فکری بوده است، گفت: حوزویان را باید به افراد فعال و غیرفعال تقسیم کرد و حتی دانشمند و اندیشمند.

او به تعریف افراد اندیشمند پرداخت و افزود: اندیشمند کسانی هستند که آن دانش را در رابطه با نگرانی ها و دلمشغولی ها و کنکاش های ذهنی خود بکار گیرند در حالیکه چهره های فعال دانش فراوانی دارند اما به پرسش های کمی پاسخ می دهند درعین حال خلاقیت فکری، جرات و جسارت دارند، اهل ریسک هستند، ایده های تازه ای می دهند و برای حل مشکلات زمان خود زحمت بسیار می کشند، اینها از زمان خود جلوترند اما ارتباط افراد دانشمند با جامعه کم است و تنها گنجینه علم هستند.

🔳جعفریان ادامه داد: دانشمندانی که در مسیر تاریخ تفکر و اندیشه هستند، یکسری پرسش هایی دارند که افرادی که آن زمان را درک نکردند متوجه آنها نیستند یعنی اگر ما سابقه معهد و فروغ ابدیت را نداشته باشیم، نمی دانیم.
او ابراز داشت: یکسری سئوالات تاریخی است که امثال سیدجعفر مرتضی باید پاسخ دهند و یکسری سئوالات روز است که گاهی در یک دهه پیش می آید، گاهی در یک نسل است و گاهی در طی قرن ۲۵ ساله اتفاق می افتد که می شود آثار این افراد را متناسب با شرایط کار کرد.
کارشناس تاریخ اسلام با اشاره به آثار استاد شهیدی و سید جعفرمرتضی و برخی معاصرین در مورد ابوذر گفت: سیدجعفر مرتضی می خواست نشان بدهد ابوذر با فساد مبارزه می کند اما با مالکیت مالکیت خصوصی درگیر نیستند اما دیگران درحال بیرون آوردن نوعی نظام سوسیالیسم اقتصادی از دل رفتارهای ابوذر و عثمان بودند.
▪️او با بیان اینکه بسیاری از سید جعفر به عنوان متکلم شیعی یا مورخ صحبت می کنند، تصریح کرد: همه ما متکلم هستیم، در حوزه نه فیلسوف داریم نه تاریخ اندیشه خوان خوبی داریم بلکه همه ما دفاع از دین می کنیم و اشکالاتی که به دین و مذهب کردند پاسخ می دهیم و اگر اشکالی کردیم به سید جعفر مرتضی به این دلیل است که همه هدفشان اقناع افکار جامعه است به این صورت که بیان کنند، اندیشه های رایج در مورد دین و مذهب صحیح است.

صوت مرتبط