حجت الاسلام و المسلمین محمدی عراقی

حضرت آیت الله محمود محمدی عراقی
"حاج  محمود محمدي عراقي" در مهرماه سال ۱۳۳۱ هجري شمسي در شهرستان كنگاور در خانواده اي روحاني متولد شد. وي فرزند "شهيد حاج آقا بهاء الدين عراقي" از شاگردان حضرات "آیت الله العظمی بروجردي" و "حضرت امام خميني (ره)" است.

ايشان از شاگردان مدرسه علميه آيات شهيد "دكتر بهشتي" و "علي قدوسي" است كه دوره عمومي دروس و رشته هاي تخصصي فلسفه و علوم قرآني و همچنين دروس سطح حوزه را نزد آيات عظام و حجج اسلام آقايان: "مشكيني، خزعلي، احمدي ميانجي، جنتي، حرم پناهي و آدينه وند" تلمذ نموده و سپس براي گذراندن سطوح عالي حوزه و دروس خارج و علوم روز محضر حضرات آيات: "ميلاني، علامه طباطبائي، جوادي آملي، ميرزا علي آقا فلسفي، مصباح يزدي، حسن زاده آملي، حاج آقا مجتبي تهراني، شهيدان بهشتي و قدوسي، اميني نجف آبادي و مقام معظم رهبري(مد ظله العالی) شرفياب شده و كسب فيض نموده اند.

فعاليت های آموزشی
آیت الله محمود محمدی عراقی به تدريس علوم قرآنی در دوره های عالی و تحصيلات تکميلی در "دانشکده الهيات و معارف اسلامی دانشگاه تهران" پرداخته است.

تأليفات و فعاليت های علمی
تقریرات فقه مرحوم آیت الله العظمی میلانی

تقریرات فقه و اصول مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی

تقریرات فقه حضرت آیت الله سید علی خامنه ای (دامت برکاته)

رساله "رابطه عقل و دین، سازگاری یا ناسازگاری"

تدوين رساله حقوقی تحت عنوان "آيا مقدمه جرم و شروع در جرم ٬ جرم است؟"

همکاری در تأليف کتاب "قرآن شناسی"

همکاری در تأليف کتاب "مبانی جامعه شناسی اسلامی"

کنفرانس ها، نشست های تخصصی و مقالات ارائه شده

1. ۱. شرکت در "کنفرانس بین المللی موسسه اندیشه اسلامی آل بیت" و ارائه مقالات باعنوان "حقیقت اسلام ونقش آن در جامعه کنونی" اردن
  2. ۲. شرکت در "نخستین کنگره بین المللی نهضت تولید علم، جنبش نرم افزاری و آزاد اندیشی" در دانشگاه آزاد اسلامی تهران
  3. ۳. شرکت در "کنفرانس مجلس اعلای شئون اسلامی" قاهره
  4. ۴. شرکت در "همایش بین المللی جهانی شدن و همکاریهای اقتصادی کشورهای اسلامی" و ارائه مقاله تحت عنوان "همگرائی اقتصادی و تجربه های جهانی شدن در جهان اسلام" در تهران
  5. ۵. شرکت و سخنرانی افتتاحیه "نمایشگاه هفت هزار سال هنر ایران" در کرواسی در سال 2004
  6. ۶. شرکت در "چهارمین نشست جهانی پارلمان ادیان" در اسپانیا «فروم» بارسلونا در سال2004
  7. ۷. شرکت در "میزگرد زن مسلمان و چالشهای معاصر" در سوریه و ارائه مقالاتی تحت عنوان "جایگاه زن در جمهوری اسلامی ایران"
  8. ۸. شرکت در "هفدهمین کنفرانس وحدت اسلامی" و ارائه مقالاتی تحت عنوان "کالبد شکافی ابعاد و گستره نهضت بیداری اسلام در جهان معاصر"
  9. ۹. ارائه مقاله در "سمینار حافظ شناسی" در کشور یونان
  10. ۱۰. شرکت در "کنفرانس منطقه ای صلح جوانان" آسیا و اقیانوسیه
  11. ۱۱. شرکت در "نشست اعضای شورای رهبران مذهبی جهان" در تایلند
  12. ۱۲. شرکت در "مجمع جهانی رهبران ادیان" در کشور تایلند
  13. ۱۳. شرکت و ارائه مقاله در "سمینار بزرگداشت علامه طباطبایی و هانری کربن" در فرانسه
  14. ۱۴. شرکت در "سومین گفتگوی دینی با شورای جهانی کلیساها"، 2001_تهران در برنامه افتتاحیه
  15. ۱۵. "گفتگو با اندیشمندان انگلستان"، 2001_تهران و بیانات افتتاحیه
  16. ۱۶. شرکت در "سومین گفتگو با مؤسسه سنت گابریل" 2002_تهران و سخنرانی افتتاحیه در زمینه "صلح و عدالت"
  17. ۱۷. شرکت در "سومین گفتگو با کلیسای کاتولیک واتیکان"، 2003_رم و ارائه مقاله "تأملاتی بر صلح و ارکان آن"
  18. ۱۸. شرکت در "چهارمین گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه"، 2004_مسکو و سخنرانی افتتاحیه در زمینه "جهانی شدن"
  19. ۱۹. شرکت در "گفتگوی دینی با ارامنه"، 2004_بیروت و سخنرانی افتتاحیه در زمینه  "نقش دین در جامعه"
  20. ۲۰. شرکت در "سیزدهمین کمیته هماهنگی کار اسلامی" در زمینه دعوت وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی در مکه مکرمه
  21. ۲۱. شرکت در "پانزدهمین نشست عمومی شورای عالی امور اسلامی" در قاهره
  22. ۲۲. شرکت در "کنگره بین المللی هنرها و صنایع دستی اسلامی" در اصفهان (2002)
  23. ۲۳. شرکت در اجلاس "کمیته هماهنگی فعالیتهای مشترک سازمانهای تبلیغی_فرهنگی جهانی اسلام" و ارائه مقالات تحت عنوان "جمع میان اصالت و معاصرت تنها راه حفظ هویت اسلامی ما" (2005_لیبی)
  24. ۲۴. شرکت در اجلاس "گفتگو بین فرهنگها" (انجمن بین اللملی دانشگاها) و سخنرانی در خصوص "نقش فرهنگ در روابط بین المللی" (تهران_2003)
  25. ۲۵. شرکت در "چهارمین نشست گفتگو های استادان و اندیشمندان دانشگاه های ج.ا.ایران و آلمان"
  26. ۲۶. شرکت در "بزرگداشت ابوالفتح عمربن ابراهیم نیشابوری" معروف به عمر خیام
  27. ۲۷. شرکت در "شناسایی ریشه های فلسفه یونان و تبیین جایگاه فلسفه در شرق و جهان اسلام"  در  یونان
  28. ۲۸. شرکت در "کنفرانس بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی" در تهران
  29. ۲۹. ارسال پیام در خصوص "کنگره امام حسین(ع)" در سوریه  (2003)
  30. ۳۰. شرکت در مراسم "افتتاحیه هفته فرهنگی بلاروس" در تهران (2002)
  31. ۳۱. شرکت در اجلاس "گفتگوی اسلام و مسیحیت" در قاهره (2003)
  32. ۳۲. شرکت در اجلاس "گفتگوی اسلام و مسیحیت" در سنگال (2003)
  33. ۳۳. شرکت در "اجلاس دوم اقلیتهای اسلامی" در غنا (آکرا_2002)
  34. ۳۴. شرکت در "سمینار گفتگوی کاتولیک و عقلانیت اسلام شیعی" و ارائه مقاله "تحت عنوان گفتمان اسلام و ادیان ابراهیمی"، دانشگاه واشنگتن(2005)
  35. ۳۵. شرکت در "سمینار نکوداشت بین المللی بانوان برگزیده" با عنوان "انقلاب اسلامی در اندیشه زنان جهان" در تهران (2003)
  36. ۳۶. شرکت در "همایش جنگ و صلح در ادیان ابراهیمی" در آمریکا_2003
  37. ۳۷. شرکت در "سمینار رابطه دین و حکومت" در دانشگاه واشنگتن (2003)
  38. ۳۸. شرکت در "افتتاح مراسم هفته فرهنگی ایران" در عربستان (2004)
  39. ۳۹. شرکت در "کنفرانس اسلام و نظم سیاسی" در آمریکا (islam and poltical order ) (2005)
  40. ۴۰. شرکت در "پانزدهمین دوره مجلس فقه اسلامی" در عمان (2003)
  41. ۴۱. شرکت در "پانزدهمین نشست عمومی شورایعالی امور اسلامی" در مصر (2004)
  42. ۴۲. شرکت در "سمینار گفتگوی ادیان و نشست منطقه ای رایزنان فرهنگی کشورهای حوزه آسیای مرکزی" در لبنان (2003)
  43. ۴۳. شرکت در "چهاردهمین اجلاس وزراء فرهنگ کشورهای اسلامی" در الجزایر (2004)

و ارائه ده ها مقاله ديگر به همايش های علمی و تخصصی داخلی و بين المللی.

مناصب اجتماعی

ایشان س از پیروزی انقلاب،مناصب متعددی را دارا بوده است از جمله در سازمان تبلیغات اسلامی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه. وی تولیت موقوفه ی صدر و همچنین ریاست هیئت امناء کانون همبستگی فرزندان شاهد و ریاست هیئت امنای مجتمع حوزه ای صدر(مشکوة) را نیز برعهده دارد.او مدتی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نماینده ولی فقیه در سپاه و مدتی نیز رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بود.
ایشان هم اکنون رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم می باشد